Home Magazine Beste wasmachine 2017? Het ultieme advies

Beste wasmachine 2017? Het ultieme advies

399
0
Deel:

Na urenlang uitgebreid onderzoek naar alle wasmachines, ervaringen, populariteit en tests hebben we voor jou het ultieme en onafhankelijke advies als je een wasmachine gaat kopen.


5 vragen beantwoorden om de wasmachine te vinden die het beste bij jou past. Doe de wasmachine keuzehulp!


Wasmachine: ons advies

Ben je gewoon op zoek naar een goede wasmachine, aantrekkelijke prijs en het meest verkocht op dit moment. Zoek dan niet verder, uit onze onafhankelijke cijfers blijkt dat dit de een hele goede keuze is. Deze wasmachine is ons advies als je een niet te groot gezin hebt (1-4 personen). Het apparaat scoort goed in de tests en wordt door gebruikers erg goed gewaardeerd. Hij is energiezuinig en heel erg stil.

Onze keuze

 

Goedkope keus

Als je niet al teveel geld wil uitgeven aan een wasmachine en gewoon een basic apparaat wil hebben, dan is de Zanussi ZWF81463W een perfecte wasmachine voor jou. Dit apparaat is met zijn 8kg vulgewicht ook prima geschikt voor wat grotere gezinnen. Hij is is stil en ook nog eens energiezuinig. Voor wie een lage prijs belangrijker vindt dan een A-merk kan ik deze van harte aanbevelen.

Goedkope aanrader

 

Grotere wasmachines

Als je een groot gezin hebt (6+ personen) of een middelgroot gezin maar je wast niet zo vaak, dan is het aan te raden om voor een wasmachine te kiezen met een grote vulcapaciteit. Ik kan je dan de Siemens WM16W672NL aanraden.

Onze keus: grote wasmachine

 

En als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine met een grote capaciteit, dan moet je wat ons betreft de Zanussi ZWF9147NW hebben.

Goedkope grote wasmachine

 

Inhoudsopgave

Waarom je ons advies kan vertrouwen
Beste wasmachine merken
Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine


 

Waarom je ons advies kan vertrouwen

Ruim 3 jaar ben ik bezig met advies over wasmachines en het in kaart brengen van de beste aankopen. Urenlange research is voorafgegaan aan de adviezen die in dit artikel worden gegeven. Bij het opstellen van de adviezen zijn wij geheel onafhankelijk en er is geen enkel commercieel belang bij het advies.

Ons continue onderzoek naar wasmachines

Bij de totstandkoming van ons advies gaan we zeer uitvoerig te werk. We gebruiken testdata van diverse gerenommeerde websites die de apparaten hebben getest. Daarnaast kijken we naar welke wasmachines het beste worden verkocht en wat de ervaringen zijn van de mensen die de wasmachine kochten. Tot slot kijken we naar de beschikbaarheid van de wasmachines in de belangrijkste winkels en de we vergelijken de prijzen.

 


 

Beste wasmachine merken

We deden uitgebreid onderzoek naar wat de beste wasmachine merken zijn. Daarbij is gekeken naar verschillende onderzoeken, testscores, klantenreviews en populaiteit.

Meest betrouwbare merk

Het meest betrouwbare wasmachine merk is met afstand Miele. Het Britse consumentenmagazine Which? doet elk jaar uitgebreid onderzoek naar de betrouwbaarheid van wasmachines. Daarin kwam duidelijk naar voren dat Miele wasmachines het langst mee gaan zonder problemen. Miele-eigenaren zijn ook het meest merktrouw van alle merken: 63% van de consumenten met een Miele kopen als volgende wasmachine opnieuw een Miele.

De Miele is dan ook wel de Rolls Royce onder de wasmachines, wie er een wil aanschaffen zal diep in de buidel moeten tasten. Een Miele wasmachine koop je niet onder de 800 Euro en dan heb je het meest basic model. Ons advies is om zeker naar een Miele te gaan kijken als je gewoon op zoek bent naar de allerbeste wasmachine en de prijs van ondergeschikt belang is.

Qua betrouwbaarheid wordt Miele gevolgd door Samsung, Zanussi en Bosch.

Populairste wasmachine merken

De meest betrouwbare hoeft nog niet het populairste wasmachine merk te zijn. De meer betaalbare wasmachines worden het beste verkocht. De populairste wasmachine merken zijn Bosch, Samsung en Siemens. Deze merken ontlopen elkaar ook niet zoveel qua gemiddelde prijs.

Ben je op zoek naar een goedkope wasmachine, dan raden we je aan om naar Zanussi te kijken. Deze komen van de laag geprijsde wasmachines als beste uit de test.


 

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine?

1. Grootte van je gezin

Bij een groter gezin past ook een grotere wasmachine. Wasmachines zijn er van 6 tot 12 kg vulgewicht. Waar je aan moet denken:

GezinsgrootteAanbevolen capaciteit
Klein gezin (1-2 personen)Vulgewicht t/m 7 kg
Normaal gezin (3-5 personen)Vulgewicht 7 t/m 9 kilo
Groot gezin (6+ personen)Vulgewicht 9 kilo en meer

 

Het kan ook zijn dat je een klein huishouden hebt, maar grote hoeveelheden tegelijk wil wassen. Bijvoorbeeld omdat je maar 1-2 keer per week een was wil draaien. In dat geval kan je ook kiezen voor een wasmachine die past bij een groter gezin. Maar pas op, want een vulgewicht van 9 kilo of meer is best groot en een wasmachine wast schoner als de trommel helemaal gevuld is. Ook kost een was in een wasmachine met een grotere trommel meer water en energie. Je bent dus altijd het beste uit met een wasmachine die je helemaal gevuld krijgt.

 

2. Het droogresultaat

Wasmachines met een hoger toerental zijn vaak wat duurder, maar je was komt wel droger uit de machine. Een normaal toerental is 1400 toeren. Extra droog is bij 1600 toeren.

Je hebt een wasdroger
Als je een wasdroger gebruikt, dan kan je energie besparen door een wasmachine te kopen met een hoger toerental.

Je droogt aan de waslijn
Wanneer je veel was ophangt kan je met een hoger toerental behoorlijk besparen op de droogtijd. Een was die op hoog toerental gecentrifugeerd is komt droger uit de machine en hoeft veel minder lang aan de lijn te hangen om droog te worden.

De nadelen van centrifugeren op een hoger toerental:

  1. Je was komt iets gekreukter uit de machine
  2. Sommige stoffen (zoals zijde en fijne was) kunnen niet tegen te hard centrifugeren en gaan dan slijten

 

ToerentalIn combinatie met wasdrogerAan de waslijn
Tot 1400 toerenHogere energiekostenLangere droogtijd
1400 toerenGemiddelde energiekostenNormale droogtijd
1600 toeren of hogerBesparing op energiekostenKortere droogtijd

 

3. Energiezuinigheid

De energiezuinigheid van een wasmachine wordt aangeduid met de energieklasse. Deze loopt van D tot A+++. De wasmachines die tegenwoordig verkocht worden zijn allemaal al redelijk zuinig, het begint vanaf energieklasse A. Een wasmachine met een hogere energieklasse (A+ in plaats van A) is 10% zuiniger. Je kan kiezen voor een energiezuinige wasmachine om twee redenen: 1. kostenbesparing en 2. het milieu.

Kostenbesparing?
Energiezuinige wasmachines zijn wat duurder in de aanschaf. Een zuinige wasmachine (A+++) kost je ongeveer €30 per jaar aan water- en stroomverbruik bij 4 keer wassen per week. Voor een minder zuinige (A) is dat zo’n €45 per jaar. Met een zuinige wasmachine bespaar je dus ongeveer €15 per jaar. Je verdient in de loop van de jaren dus wel een deel van de hogere aanschafkosten terug, maar meestal zijn de aanschafkosten van een zeer zuinige wasmachine wel meer dan 150 Euro hoger en verdien je het niet direct terug met je energierekening.

Milieu
Als je energiezuinigheid ook belangrijk vindt omdat je milieubewust bent, dan geeft dat de doorslag om voor een energiezuinige wasmachine te kiezen. De hogere aanschafkosten verdien je in de loop der jaren voor een deel terug met lagere energiekosten en je leeft hierdoor energiezuiniger.

 

4. Geluidsniveau: waar komt de wasmachine te staan?

Wasmachines die stil zijn hebben meestal een speciale stille motor en zijn daardoor vaak wat duurder. Als de wasmachine direct in je leefruimte staat is het fijn als je hem bijna niet hoort, dan is het verstandig om een zeer stillen wasmachine te kopen. In de buurt van leefruimte, bijvoorbeeld vlakbij een slaapkamer, mag hij ook niet teveel lawaai maken en is het aan te raden om minimaal een stille wasmachine te kopen. Op zolder, in een washok of een bijkeuken maakt het niet veel uit als het geluidniveau wat hoger is en kan je gerust kiezen voor een wat luidere wasmachine.

Het geluidsniveau wordt aangeduid met het aantal decibel. En er wordt onderscheid gemaakt tussen het aantal decibel tijdens het wassen en tijdens het centrifugeren. Bij het centrifugeren maakt de wasmachine het meeste lawaai, dus het is goed om daar naar te kijken bij het uitzoeken van een wasmachine.

GeluidWaar komt de wasmachine?Aantal dB tijdens centrifugeren
Zeer stilIn leefruimteTot 74 dB
StilVlakbij leef- of slaapruimte74 – 79 dB
Niet stilIn aparte ruimte (bijv. bijkeuken)79 dB of meer

 

5. Uitgestelde start

Met een uitgestelde start functie kan je zelf bepalen wanneer de wasmachine moet starten. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld bij thuiskomst de was wil ophangen, zonder dat het een hele tijd nat in de trommel zit. Of wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts de was wil laten draaien, omdat de stroom dan goedkoper is.

Deel:
Article title

Laat een reactie achter