Home Magazine Stofzuiger zonder zak – De 3 beste modellen om te kiezen

Stofzuiger zonder zak – De 3 beste modellen om te kiezen

778
0
Deel:

Ze zijn steeds populairder aan het worden: stofzuigers zonder zak. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen daarvan? En wat is de beste stofzuiger zonder zak voor jou? Na het lezen van dit artikel weet je het!


Inmiddels heeft bijna elke fabrikant van stofzuigers ook een aantal stofzuigers waarvoor je geen zak meer nodig hebt. Ongeveer een derde van de stofzuigers is inmiddels zelfs een model zonder zak. En het mooie is: ze worden ook steeds beter. Waar het voorheen meestal een stuk duurdere modellen waren met minder zuigkracht en meer lawaai, zijn de betere modellen nu qua prestaties goed te vergelijken met de modellen die hun zakken vullen. Maar het kopen van een zakloze stofzuiger is wel oppassen: de goedkopere modellen komen vaak niet goed uit de tests. Dan hoef je weliswaar geen zak te vervangen, zit je toch met een slecht zuigend en lawaai makend apparaat. De modellen die daarop een uitzondering vormen zetten we in hier op een rijtje, zodat jij de beste keuze kan maken. 

Voor- en nadelen van een stofzuiger zonder zak

De voordelen van een stofzuiger zonder zak zijn vanzelfsprekend:

+ Je hoeft geen zakken meer te halen
+ Scheelt in de kosten van stofzuigerzakken

Maar er kleven ook nadelen aan stofzuigers zonder zak:

Ze maken meestal meer lawaai
Het legen en onderhouden van de stofzuiger is vervelender

Toch worden de verschillen met de stofzuigers met zak steeds kleiner. Wij zetten de beste keuzes op een rijtje die we vanuit verschillende onafhankelijke tests en reviews zouden aanbevelen:

#1: Philips FC9921/09 en FC9920/09 PowerPro Ultimate

Deze Philips stofzuiger zonder zak is de eerste zakloze stofzuiger die we tegenkomen in de stofzuigertest van de Consumentenbond. Het apparaat heeft een prima zuigkracht en is ook bijzonder geschikt voor huisdierhaar op kleed of tapijt. Het voordeel van dit apparaat tot veel stofzuigers zonder zak is dat hij behoorlijk stil is. Als je gaat voor de zakloze stofzuiger die als beste uit de komt, dan kies je voor deze. De zuigkracht vermindert ook niet heel erg naarmate de stofbak vol zit. Philips heeft nagedacht over het legen van het stofreservoir zonder dat er veel stof opwaait of dat er geknoeid wordt en over het algemeen zijn eigenaren van dit apparaat daar zeer tevreden over. Je kan kiezen uit twee modellen:

En deze is feitelijk dezelfde alleen heeft dit model een extra handgreep met afstandsbediening, waarmee je de stofzuiger harder en zachter kan laten zuigen. Dat vind je misschien wel handig: 

#2: Dyson DC37c

Dyson is misschien wel het hipste stofzuigermerk dat we kennen. Stofzuigen is niet de hobby van de meeste mensen, maar met zo’n mooie stofzuiger wordt het al een stuk minder vervelend. De zuigprestaties van de Dyson DC37c zijn vergelijkbaar met die van de Philips. De Dyson maakt wel een stukje meer lawaai. 
De Dyson DC37c komt in verschillende varianten. We zetten ze voor je op een rijtje:

Standaardmodel van de DC37c, zoals de naam al doet vermoeden ook prima geschikt bij allergieën:

Exact hetzelfde model als de Allergy, maar met andere accessoires:

Ook prima bij allergieën, maar extra geschikt voor parket en harde vloeren door meegeleverde parketborstel:

#3: AEG ASPC7120 ,ASPC7130 en ASPC7140

Deze AEG stofzuigers zijn het beste goedkope alternatief. Als je liever wat minder wil uitgeven, maar geen slechtzuigende lawaaimaker in huis wil halen, dan is dit je beste keuze. Qua zuigprestaties doet hij het redelijk: iets minder dan de wat duurdere apparaten hierboven. Als je geen huisdieren of stofallergieën hebt dan voldoet dit apparaat prima. 

Hij is er in het rood:

Exact hetzelfde model, maar dan in het zwart:

En nog dezelfde zwarte variant maar dan met een mini-turbozuigmond en een zuigmondset voor dierenharen:

Conclusie

Met het kopen van een goedkope zakloze stofzuiger loop je het risico dat je aankoop de verwachtingen niet waarmaakt. Toch worden ze steeds beter en er zijn 3 producten die we je aanraden. Wil je het apparaat dat het beste uit de tests komt en die het minste lawaai maakt, dan ga je voor de Philips. Als je gecharmeerd bent van het prachtige design van de Dyson, dan heb je daar ook een hele goede koop aan. Wil je wat minder geld uitgeven en toch een heel goed apparaat in huis halen, dan kies je de AEG. 

 

 

Deel:
Article title

Laat een reactie achter