Home Magazine Schoonmaakhulp? De 5 grootste platformen vergeleken

Schoonmaakhulp? De 5 grootste platformen vergeleken

251
0
schoonmaakhulp

Wie gelukkig wil worden huurt een schoonmaker in, luidde de conclusie van recentelijk gepubliceerd onderzoek onder leiding van Paul Smeets van de Universiteit van Maastricht. Waarom? Omdat mensen gelukkiger worden van meer vrije tijd dan van meer spullen. Maar hoe vind je een geschikte schoonmaakhulp die je van een paar kostbare extra uren voorziet? Simpler magazine zet de vijf grootste platformen die huishoudelijke hulpen aan huishoudens verbinden voor je op een rij.

1. iemand.nl

Iedereen heeft iemand nodig, dachten ze bij iemand.nl. iemand.nl is een schoonmaakplatform van Nederlandse bodem. De website is overzichtelijk en ook de app is super eenvoudig en snel (binnen slechts 45 seconden boek je een gescreende en verzekerde schoonmaakhulp!). Via he platform kies je zelf je schoonmaakhulp aan de hand van de persoonlijke omschrijving van de hulp en de reviews die andere klanten de hulp hebben gegeven. Je kunt ervoor kiezen om op vaste basis dezelfde hulp te boeken, maar je kunt ook eenmalig een schoonmaakhulp boeken (handig voor als je bijvoorbeeld je huis op AirBnB hebt gezet). De prijs is schappelijk: €14,50 per uur voor wekelijks of tweewekelijks en €15,50 per uur voor eenmalig. iemand.nl voelt heel persoonlijk doordat je foto’s van de schoonmaakhulpen ziet en je zelf kunt chatten met je schoonmaakhulp. iemand.nl is beschikbaar in de grote steden en is hard aan het uitbreiden om landelijke dekking te kunnen garanderen.

2. Book a Tiger

Book a Tiger is de enige uit dit rijtje waarbij de schoonmaakhulpen niet zelfstandig werken, maar in loondienst zijn bij Book a Tiger. Iets wat je als voordeel kunt zien, want Book a Tiger is altijd verantwoordelijk voor de hulpen. Book a Tiger richt zich niet alleen op particulieren, maar ook op kleine en grote bedrijven. Nadeel vinden wij dat Book a Tiger best aan de prijs is. Je boekt een schoonmaakhulp vanaf €17,90 per uur. Jammer is ook dat je niet eenmalig kunt boeken, maar dat je gelijk een abonnement afsluit. Deze is uiteraard wel opzegbaar, maar je kunt de dienst hierdoor niet vrijblijvend uitproberen. De klantenservice van Book a Tiger is niet altijd even goed bereikbaar, iets wat bij abonnementsdiensten best vervelend kan zijn. Bij Book a Tiger kies je je schoonmaakhulp niet zelf aan de hand van foto’s en reviews. Je krijgt automatisch een hulp toegewezen na je boekingsaanvraag.

3. Homeworks

Homeworks is de oudste van deze vijf schoonmaakplatformen, het bedrijf bestaat namelijk al 25 jaar. Dit geeft aan dat we hier te maken hebben met een ervaren en degelijke partij. Echter loopt Homeworks, op het gebied van innovatie en technologie, daardoor ook wat achter op jongere concurrenten als iemand.nl en Helpling. Bij Homeworks kun je niet zelfstandig boeken. Je vult een ietwat ouderwets contactformulier in op de website en vervolgens word je teruggebeld voor meer informatie en een eventuele afspraak. Je kunt de schoonmaakhulp zelf verzekeren tegen eventuele schade, dit zit niet in de prijs inbegrepen. Wel heeft Homeworks uitstekende klantbeoordelingen (een 9.1!). Ook fijn: Homeworks is in het hele land beschikbaar.

4. Helpling

Schoonmaakplatform Helpling is net als Book a Tiger internationaal georiënteerd. De site van Helpling ziet er goed uit en je kunt zelfstandig boeken op de website of in de app. Helpling lijkt op het eerste gezicht de goedkoopste dienst uit dit lijstje, maar dit gaat alleen op bij de wekelijkse en tweewekelijkse optie vanaf €13,90 per uur. De eenmalige optie is veel duurder dan bij bijvoorbeeld iemand.nl, namelijk vanaf €17,90. Het boekingsproces verloopt snel en soepel alleen als je richting de betaling gaat zie je dat de prijs per stad verschilt. Dat dit het geval is staat wel op de website, maar de uiteindelijke totaalprijs zie je pas wanneer je boekt. In Amsterdam blijkt tijdens de boeking dat eenmalig schoon laten maken €19,90 kost en wekelijks en tweewekelijks €14,90. Dit maakt Helpling duurder dan bijvoorbeeld iemand.nl. Bij Helpling kun je je hulp wel zelf uitkiezen alleen is het overzicht van de verschillende hulpen niet super duidelijk omdat er geen foto’s bij de hulpen staan. Dit geeft een minder persoonlijk gevoel.

5. Housecleaning

Housecleaning bestaat ruim 10 jaar en vertoont de meeste overeenkomsten met Homeworks. Bij Housecleaning doe je een aanvraag voor een schoonmaakhulp op de website en deze wordt binnen 7 dagen in behandeling genomen. Deze website ziet er overigens niet heel strak uit en de aanvraag verloopt via een ouderwets registratieformulier. Op de website staat dat 85% van de aanvragen binnen drie dagen een schoonmaakhulp toegewezen krijgt. Het grote nadeel hiervan is is dat je dus niet zelf kunt boeken en dat je, in tegenstelling tot platformen als iemand.nl en Helpling, niet direct weet waar je aan toe bent.  Een ander nadeel vinden wij dat je direct bij je aanvraag eenmalig een bedrag van €34,95 bemiddelingskosten moet betalen. Het uurtarief van Housecleaning ligt laag, namelijk €12,95 per uur, maar met de bemiddelingskosten hierbij opgeteld ben je alsnog relatief duur uit.

Onze conclusie:

Een schoonmaakhulp via een platform boeken is wellicht iets duurder dan een schoonmaker of schoonmaakster inhuren via het zwarte circuit. Wat je hiervoor terug krijgt is dat je verzekerd bent en niet zwart uitbetaalt. De betaling loopt online waardoor je niet steeds contact geld hoeft te pinnen.

De betrekkelijk nieuwe speler iemand.nl komt volgens ons als beste uit de test, vanwege de persoonlijke en transparante benadering (zelf je hulp uitkiezen), goede reviews en de lage en consistente prijs. Helpling is wat bekender dan iemand.nl, maar rekent ook echt een stuk hogere prijzen in bepaalde regio’s. Bij Housecleaning en Homeworks kun je niet zelf een schoonmaker boeken waardoor het proces tot je een hulp hebt gevonden in onze ogen onnodig lang duurt. Bij Book a Tiger kun je niet eenmalig boeken, wat de drempel om voor deze partij te kiezen hoger maakt.

Deel:
Article title

Laat een reactie achter