Home Magazine MediaMarkt Outlet: ervaringen en alternatieven

MediaMarkt Outlet: ervaringen en alternatieven

216
0
media markt outlet header

Outlets zijn hot. Wij Nederlanders zijn immers dol op shoppen met korting. Ook Media Markt kon niet achterblijven. De koopjes-minnende consument kan inmiddels ook haar slag slaan wat betreft elektronica in de MediaMarkt Outlet. Simpler vertelt je meer!

Wat is de MediaMarkt Outlet?

Er zijn veel neppe MediaMarkt-sites in omloop, dus misschien denk je wel 2 keer na voordat je iets aanschaft via de outlet. Zeker nooit een slecht idee, maar als je op outlet.mediamarkt.nl bent beland zit je goed. Het is de enige, echte outlet van Media Markt zelf.

Je vindt er allerlei artikel uit het reguliere assortiment voor een prikkie. Hoezo? Omdat het artikelen zijn die bijvoorbeeld als showroommodel zijn gebruikt, waarvan de verpakking niet meer helemaal 100% is of waarvan de doos geopend is geweest. Media Markt is vaak al één van de goedkopere op het web als het op elektronica aankomt, maar dat kan dus nóg goedkoper. In de outlet profiteer je van nog scherpere prijzen terwijl er met je product niets mis is.

Goed om te weten: het assortiment in de outlet wordt iedere dag(!) aangevuld. Het loont dus zeker om regelmatig te checken of er nog een aanbieding bij zit waar jij – of je portemonnee – blij van wordt.

media markt outlet - populaire producten

Wat verkopen ze in de Media Markt Outlet?

In de outlet verkoopt Media Markt eigenlijk alles wat ze ook in de normale webshop en in de winkel verkopen. Zo goed als iedere productgroep vind je er. Denk aan laptops, telefoons, televisies en wasmachines met korting. Verzorgingsartikelen zul je er niet snel terugvinden. Dat is namelijk vanzelfsprekend niet zo’n goed idee in verband met hygiëne.

De meeste producten die je via de Media Markt Outlet naar huis kunt klikken zijn artikelen waarvan de verpakking is open geweest of showroommodellen. Hoe het met het product dat jij op het oog hebt zit, vind je terug op de productpagina. In de beschrijving vind je altijd meer informatie over de bijzonderheden betreffende dit artikel. Zijn er gebruikssporen? Waar? En waarom is dit artikel te koop in de outlet? Ieder product heeft een eigen beschrijving, zodat je nooit verrast wordt als je het artikel thuis ontvangt.

media markt outlet - productinformatie bijzonderheden

Kun je veel besparen met een aankoop in de Media Markt Outlet?

Zeker! Voor een artikel van Media Markt betaal je normaliter al niet de hoofdprijs, maar nu gaat er vaak nog een mooie korting vanaf. Denk aan minimaal 20% van de originele prijs, maar 50% korting is ook geen uitzondering.

Als je een product ziet dat je graag wilt hebben, moet je in ’t algemeen wel snel bij zijn. Van de meeste artikelen is er maar eentje (of als je geluk hebt een aantal) op voorraad. Dit komt natuurlijk omdat het om afzonderlijke exemplaren gaat ‘waar iets mee is’. OP = OP. Die elektronica-aanbiedingen voor spotprijzen zullen niet op je wachten totdat jij de knoop hebt doorgehakt.

Leuk bijkomend voordeel: je betaalt nooit verzendkosten. Alle bestellingen worden gratis bezorgd én kunnen kosteloos geretourneerd worden als je niet tevreden bent met je bestelling.

media markt outlet - op = op

Media Markt Outlet: hoe zit het met ruilen en retourneren?

Aangezien de meeste artikelen in de outlet enkele exemplaren zijn, is ruilen lastig. Het ene product wordt bijvoorbeeld met originele verpakking aangeboden en heeft een andere prijs dan jij voor jouw product zonder originele verpakking hebt betaalt. Rechtstreeks ruilen voor een ander exemplaar is dan ook niet mogelijk. Retourneren (kosteloos) en een nieuwe bestelling plaatsen kan wel.

Je artikel van de Media Markt Outlet terugbrengen of terugsturen kan op verschillende manieren. Zo kun je het terugbrengen naar een fysieke Media Markt-winkel of het product retour sturen naar de online outlet. Dat proces is ook eenvoudig:

  • Vul je bestelnummer en mailadres in, kies het product dat je wilt terugsturen en volg de instructies.
  • Pak het product weer netjes in. Belangrijk is dat je het product in dezelfde staat retourneert als je het ontvangen hebt. Was de verpakking al beschadigd? Dan is dat natuurlijk ‘de oorspronkelijke, onbeschadigde staat’.
  • Je hebt 14 dagen de tijd om het product retour te zenden.

Is de Media Markt Outlet betrouwbaar?

Ja zeker. De Media Markt Outlet maakt gewoon onderdeel uit van het complete Media Markt-concern. Naast de reguliere Media Markt webshop (mediamarkt.nl) en de Media Markt Outlet zijn er geen andere websites waar Media Markt haar assortiment online aanbiedt.

Check wel even voor de zekerheid voor je bestelt of je je wel op de goede site – outlet.mediamarkt.nl – bevindt. Wil je zeker zijn dat je op de betrouwbare website zit? Klik dan vanuit de reguliere Media Markt-homepage door naar de outlet.

Krijg je op je producten uit de Media Markt Outlet ook garantie?

Alle producten die je via de Media Markt Outlet koopt, hebben gewoon garantie. De gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar zelfs. Krijg je binnen die 2 jaar met een defect te maken? Dan kun je altijd een beroep doen op die fabrieksgarantie. Door een product te kopen in de outlet loop je dus geen extra kans op producten die er vroeg de brui aan geven.

Alternatieven voor de MediaMarkt Outlet

Heb je een specifiek product op het oog dat je voor en klein prijsje naar huis wilt klikken en heeft de Media Markt Outlet het niet? Er zijn genoeg alternatieven zoals Coolblue Tweedekans en Retourplaza.

Coolblue Tweedekans

Net als in de Media Markt Outlet, verkoopt Coolblue Tweedekans-producten. Producten die meestal door iemand zijn teruggestuurd of geruild. Coolblue checkt de staat van het artikel en hangt hier een Tweedekans-label aan met lekker veel korting. Lees hier meer in onze review over Coolblue Tweedekans.

coolblue tweedekans

Retourplaza

In de webshop van Retourplaza vind je retour gestuurde producten en restvoorraden van verschillende Nederlandse webshops. Al deze producten worden uitgebreid gecheckt en daarna nieuw leven ingeblazen. Ze krijgen een nieuwe kans. Maar natuurlijk wel met flinke korting bovenop de laagste prijs op internet. De prijs wordt bepaald aan de hand van de productstatus.

Zo’n showroommodel of product in beschadigde verpakking kun je dus zorgeloos aanschaffen bij de Media Markt Outlet. We zijn benieuwd hoeveel jij weet te besparen!

Lees ook ons artikel met gouden tips voordat je gaat kopen bij MediaMarkt.

Deel:
Article title

Laat een reactie achter