Home Magazine Dixons: is huren bij Dixons.nl financieel interessant?

Dixons: is huren bij Dixons.nl financieel interessant?

258
0

Bij Dixons koop je geen apparaten meer, je kan ze er alleen nog maar huren. Is dat wat voor jou? Huren bij Dixons.nl? Wij rekenen het voor je uit. 

We nemen even een steekproef. We willen een TV gaan huren. En wel de Sony KD-49X8308C, een 49 inch TV die te koop is voor €899.

Bij Dixons kunnen we deze huren voor €42,50 per maand, bij een periode van 5 jaar. Uiteindelijk betaal je dan in 5 jaar €2550, Dat is bijna 3 keer de aanschafwaarde.

We kunnen er ook voor kiezen om de TV korter te huren: 3 jaar jaar of 2 jaar. We betalen dan wel een hoger maandbedrag voor de TV: €57,50 per maand bij 3 jaar en €79,00 per maand bij 2 jaar. Voor het huren van de TV voor 3 jaar kom je dan uit op €2.070 en voor 2 jaar €1.896. Voor zowel 2 als 3 jaar huren van de TV betalen we dus 2 keer de aanschafwaarde.

Een voordeel zou nog kunnen zijn dat na 20, 24 of 36 maanden we de TV kunnen omruilen voor een nieuw contract. Dan kunnen we dus een nieuwer model TV nemen. Maar ook als we dat doorrekenen zouden we na 20 maanden al de aanschafwaarde van de TV betaald hebben.

We kunnen dan ook nog kiezen voor een flexibel contract, waarbij we het eerste jaar €80 per maand betalen, het tweede jaar €70 per maand en het derde jaar €45 per maand. Dit contract kunnen we na 2 jaar opzeggen, maar dan hebben we al bijna 2 keer de aanschafwaarde aan Dixons betaald.

Dixons vs SKALA

Een partij die we al wat langer kennen op de verhuurmarkt is Skala. Opvallend genoeg zien we veel producten treffen we bijna geen overlap in het assortiment van Dixons en Skala, zodat een zuivere vergelijking voor veel producten niet mogelijk is. Na wat verder zoeken kwamen we er achter dat Dixons en Skala onder hetzelfde leasebedrijf vallen. De Sony TV uit het rekenvoorbeeld biedt Skala ook aan. Bij Skala kunnen we dit exemplaar voor €44,95 per maand huren, voor een huurperiode van 5 jaar. Dat is bijna gelijk aan de €42,50 die we kwijt zijn bij Dixons.

Wanneer interessant?

Als je het interessant vindt om elke 2 jaar het nieuwste model te hebben en je bent bereid extra te betalen voor dat gemak, dan is Dixons een prima concept voor jou. Een beperkt assortiment van Dixons wordt ook voor korte verhuur aangeboden. Dat zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn als je op zoek bent naar apparatuur die je tijdelijk nodig hebt.

Alternatieven?

Als je maandelijkse kosten nou toch interessant vindt, simpelweg omdat je het een duur apparaat een grote eenmalige aanschaf is? Dan is kopen op afbetaling ook nog een alternatief om aan te denken. Bijvoorbeeld bij Wehkamp. Stel we zoeken een wasmachine en hebben ons oog laten vallen op de Miele WKG 120 WCS. De eenmalige aanschafkosten zouden €1.099 zijn. Bij Dixons kunnen we deze huren voor 5 jaar voor €44 per maand. Je betaalt dan in totaal €2.640. Voor dit maandbedrag is dit apparaat bij Wehkamp op afbetaling in 30 maanden van jou. De maandelijkse kosten zijn dan gelijk en de totale kosten zijn dan minder dan de helft ten aanzien 5 jaar huren bij Dixons.

Als je een wasmachine of een droger overweegt te huren, dan is Bundles een zeer interessant concept en aantrekkelijker dan huren. Dit concept is niet gebaseerd op huren, maar je neemt hier een was abonnement op wassen. Je krijgt dan ook de Miele WKG 120 WCS uit het rekenvoorbeeld. De kosten zijn voor €19,95 per maand en €0,20 per wasbeurt: een aanrader!

Deel:
Article title

Laat een reactie achter