Home Magazine Een boot huren in Amsterdam, waar moet je op letten.

Een boot huren in Amsterdam, waar moet je op letten.

140
0

Een boot huren voor een groep vrienden, kennissen of collega’s kan een uitdagende klus zijn. Dat ondervonden ook wij toen we een bedrijfsuitje op de grachten wilden organiseren.

En omdat we altijd consumenten proberen te helpen leek het ons goed om onze ervaringen met jullie te delen.

Rederijen

Als je op zoek bent naar een verhuurder van boten voor groepen groter dan 10 personen dan ben je in Amsterdam al snel op zoek naar een Rederij. Je wilt niet eerst een kwartier door de honderden sloepen verhuurders heen moeten scrollen. Rederijen hebben de boten in de categorie net daarboven.

Groepsgrootte

Met hoeveel mensen wil je gaan varen? Dat is eigenlijk het eerste dat de verschillende rederijen die we hebben benaderd ons vroegen. Wij wilden met 20 personen gaan varen.

Het weer

Eigenlijk kun je er in Nederland nooit van uit gaan dat het mooi weer is. Zorg dus dat je zoekt naar een boot die overdekt kan varen en open kan bij mooi weer of een buitendek heeft. Als het weer slecht is, kijk dan of de boot verwarmd is.

Toilet aan boord

Zodra je van wal bent gestoken moet de eerste al plassen. Altijd. Zorg dus dat je een boot boekt met voldoende toiletgelegenheden.

Eten en drinken

Veel boten hebben een bar aan boord en er zijn vaak leuke arrangementen voor buffet, lunch of diner. Wij wilden gewoon drinken met wat snacks en hebben de borrelboot van Rederij De Nederlanden geboekt.

Opstapplekken

Kijk waar de rederij zich bevind. Op zich kun je overal opstappen, maar als de rederij niet in de buurt ligt betaal je vaak voorvaarkosten.

Conclusie

Wij zijn uiteindelijk gaan varen met Rederij De Nederlanden. Zij hadden precies de boot voor de juiste prijs voor ons beschikbaar. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden. Maatwerk is vrijwel altijd mogelijk.

Deel:
Article title

Laat een reactie achter