X
Prijzen

 

Op zoek naar een eReader? Dan zijn er veel modellen waaruit je kan kiezen. Welke past het beste bij jou en waar moet je zoal op letten. Gebruik deze koopgids om daar achter te komen!

Compacte ereader of een groot scherm?

De grootte van het scherm van een ereader wordt uitgedrukt in inches. De meest voorkomende maten zijn 5 inch, 6 inch en 10 inch. De kleinere maten van 5 inch en 6 inch zijn vooral geschikt, omdat deze grootte overeenkomt met de meeste ‘echte’ boeken. Ze zijn dan ook makkelijk om mee te nemen, omdat ze vaak in zowel tassen als jaszakken passen.

‘s Avonds of overdag lezen op je ereader?

Veel ereaders maken gebruik van eInk schermen. Deze zijn zuiniger voor de batterij en lezen meer als echt papier. Net als bij echt papier maakt meer licht de letters leesbaarder. Hierdoor kan je echter niet in het donker lezen. Daarom zijn er ook ereaders met schermverlichting. Met deze ereaders kan je ook ‘s avonds goed lezen.

Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig?

De opslagcapaciteit van een ereader wordt aangeduid in gigabyte (GB). Een gigabyte is 1024MB. Hoe meer gigabyte een ereader heeft, des te meer bestanden (zoals boeken) je er op kwijt kan. Het gemiddelde eBook is tussen de 1MB en 5MB groot. Er wordt ongeveer 10% van de opslagruimte gebruikt voor het besturingssysteem Op een ereader met een opslagcapaciteit van 2GB passen  ongeveer 1500 boeken. De meeste ereaders hebben een opslagcapaciteit van 4GB en kunnen ongeveer 3500 boeken kwijt. Daarnaast hebben veel ereaders ruimte voor een externe geheugenbron. Als je van plan bent om veel te lezen, kan er in veel ereaders een externe geheugenbron aangesloten worden.

Boeken kopen met Wi-Fi of via de computer?

Ebooks kunnen worden gekocht via de computer. Je verbindt de ereader dan door middel van een USB kabel met de computer. Via de computer kan je dan de bestanden over zetten naar je ereader. Er zijn echter ook ereaders met Wi-Fi. Met deze ereaders kan je op het internet naar een online boekenwinkel. Via deze online winkel kan je de boeken aanschaffen en deze zijn dan meteen aanwezig op je ereader.

Hoe scherp moet het beeld zijn?

Ereaders komen in verschillende maten en ook verschillende resoluties. De term resolutie wordt gebruikt om het aantal pixels te omschrijven. Hoe groter de resolutie, des te meer pixels, des te scherper het beeld. Een full HD ereader (1080p) heeft scherper beeld dan een HD Ready ereader (720p).

eReader

Op zoek naar een ereader? Bekijk alle 1 eReaders die online te koop zijn. En kom er eenvoudig achter waar je jouw ereader het beste kan kopen: vergelijk de prijzen in alle shops!

Merken

Meer opties Minder opties

Winkels

Meer opties Minder opties

Prijs

Acties & Kortingen

Sorteer op:
Kobo Aura, ComfortLight
187 reviews
€ 109,00
bekijk